Je bent hier: Home > Corfu > Over Corfu

Over Corfu

Corfu is van de zeven Ionische eilanden het meest noordelijk gelegen eiland. Het is een populaire vakantiebestemming bij vele mensen van jong tot oud, mede vanwege de lange stranden, de kliffen en de prachtige groene bergen. Maar ook de talrijke boeiende, historische en stedelijke bezienswaardigheden, het bruisende uitgaansleven, de authentieke dorpjes en de hoofdstad Kerkyra maken van Corfu een fantastisch vakantie-eiland.

We hebben een overzicht gemaakt met informatiepagina's die gaan over Corfu zelf, de geschiedenis van Corfu, bezienswaardigheden in Corfu, Corfu-stad en –natuurlijk- het weer in Corfu.

Verder kan je op deze website ook foto's van Corfu bekijken.


Corfu stad Kerkyra

Kerkyra (Corfu Stad)

Het Griekse eiland Corfu is bij vakantiegangers een bekende toeristische trekpleister. Je vindt hier kleine authentieke dorpjes, mooie badplaatsen en het grote centrum Kerkyra, ofwel Corfu Stad. Met de vele winkelstraten, historische bezienswaardigheden, zoals musea, kerken en forten, de talrijke restaurantjes en de bruisende discotheken trekt deze hoofdstad jaarlijks veel bezoekers. (..)

Meer over Corfu stad
noordkust Corfu Sidari

Bezienswaardigheden

De natuur op het eiland Corfu is een lust voor het oog. Het heuvelachtige landschap is veelal begroeid met onder meer cipressen en olijfbomen. De kustlijn kent vele baaitjes, rotsen, witte zandstranden en helderblauw water. Verder zijn er ook historische bezienswaardigheden en verschillende musea die je kan bezoeken.

Meer Corfu bezienswaardigheden
Corfu Westkust

Geschiedenis Corfu

Het Griekse eiland Corfu was vroeger, vanwege de strategische ligging zeer aantrekkelijk voor vele overheersers. Zowel de Romeinen, de Byzantijnen en de Venetianen, als de Fransen en de Britten hebben hier duidelijk hun sporen nagelaten. De geschiedenis van het eiland gaat terug naar 734 voor Christus.

Meer Corfu geschiedenis
Corfu cultuur

Een toeristeneiland mét cultuur

Corfu mag dan bij uitstek een toeristeneiland zijn met zijn stranden, helderblauwe zee en swingende uitgaansleven, ook op het gebied van cultuur heeft het eiland veel te bieden. De karakteristieke bergdorpjes, de stokoude voertuigen, de kleurige klokken, de smalle straatjes en steegjes, de kerken en paleizen, je kunt over het hele eiland een flink portie cultuur snuiven.

Meer Corfu cultuur