Je bent hier: Home > Corfu > Over Corfu > Bezienswaardigheden > Natuur en actief

Natuur en actief op Corfu

Natuurlijk kun je op Corfu de hele dag relaxen op het strand, maar je kunt ook het binnenland intrekken en genieten van de schitterende natuur. Je kunt dit op eigen gelegenheid al fietsend of wandelend doen, maar je kunt de mooiste plekjes ook georganiseerd met een jeepsafari bezoeken.

Op sportief gebied zijn er ook eindeloos veel mogelijkheden; van duiken of snorkelen tot aan zwemmen in het het grootste waterpark van Europa. Je zult je geen moment vervelen op Corfu dus kies daarom snel uit onderstaand overzicht jouw favoriete uitstapje!

Aqualand Waterpark Corfu Parga Corfu

Minicruise & Riviersafari

Vanuit de Nieuwe haven van Karkyra stap je aan boord van een minicruiser. Je vaart naar het Griekse vasteland, naar de stad Parga. Je kunt deze boeiende stad met haar nauwe, smalle straatjes en steegjes in alle vrijheid bekijken, waarna je vervolgens weer terugvaart.

Wil je wat meer actie, dan is de riviersafari echt iets voor jou! Je beleeft tijdens deze safari namelijk een spannend avontuur op de Acheron rivier, ook wel genoemd ‘de dodenrivier’, die voert door een kloof. Tijdens de tocht kom je van alles tegen, waaronder steile rotswanden, ijskoud, maar kristalhelder bergwater, schitterende watervallen en zoetwaterbronnen. Wie niet bang is uitgevallen, zal hier zeker genieten!

Duiken

Corfu heeft een paar prachtige stranden en schitterende baaien. Wie graag eens de onderwaterwereld van Corfu bekijkt, kan met een ervaren duikinstructeur mee op ontdekkingstocht in de kleurrijke, spannende en blauw-groene, heldere wateren van de Ionische Zee. De westkant van het eiland staat vooral bekend om het grotduiken. Voor een schitterende duik zijn alle ingrediënten zodoende aanwezig.

Aqualand

Corfu mag zich prijzen met het derde grootste waterpretpark van Europa, Aqualand. Dit waterpark staat garant voor een dag vol spanning en entertainment voor jong en oud. De vele glijbanen, de lange lazy river, de family rafting en de 24 meter hoge vrije val zorgen voor non stop actie, spanning en avontuur, maar ook voor ontspanning, plezier en waterpret.

Jeepsafari

Favoriet zijn ook de jeepsafari's. Onder begeleiding in een jeep verken je het adembenemende landschap van Corfu. De smalle bergpaadjes, de onverharde slingerende weggetjes die je door olijfbomen en cipressen begeleiden, brengen sfeer uit vervlogen tijden terug. Je stopt onderweg in diverse traditionele dorpen en veelal wordt de rit afgesloten met een verkoelende duik in zee.

Fietsen & wandelen

Natuurlijk kun je de mooie natuur van Corfu ook al wandelend of per fiets gaan verkennen. Er zijn diverse routes, maar ook fiets- en wandelexcursies waar je aan deel kunt nemen. Voor de mountainbikers zijn de hogere delen van het eiland een heerlijkheid om doorheen te crossen.