Je bent hier: Home > Corfu > Over Corfu > Bezienswaardigheden > Stedelijk

Stedelijke bezienswaardigheden Corfu

Over het gehele eiland Corfu vind je tal van bezienswaardigheden uit de oudheid. Maar ook in de stad hebben bezetters hun sporen achter gelaten. Vooral in de stad Kerkyra, Corfu Stad, is dat goed te zien aan de mix van bouwstijlen. Deze stad biedt dan ook een schat aan boeiende stedelijke bezienswaardigheden, zoals het Oude Fort, het Esplanade plein en de diverse musea. Net buiten de hoofdstad is het Achillion Paleis, beter bekend als buitenverblijf van Sissi, gelegen.

Kerkyra

Aan de oostkust van Corfu ligt de hoofdstad Kerkyra. Een stad met een rijke cultuur en een veelal Venetiaanse bouwstijl. Een schitterend uitzicht over de stad heb je vanaf het Oude Fort en een parkachtige omgeving is te vinden rondom de Esplanade. Zwervend door de smalle straatjes en sfeervolle steegjes kun je hier genieten van allerlei interessante bezienswaardigheden.

Corfu

Het Oude Fort

Een ware bezienswaardigheid in Kerkyra is het Oude Fort en de St. George, een neoklassieke kerk. Voor slechts een paar euro kun je het Oude Fort betreden via een verbindingsbrug. Op het hoogste punt van het fort heb je een fantastisch uitzicht. Je kunt hier de hele stad van alle kanten bekijken.

Stedelijke kunstgalerie

In 1995 werd de Stedelijke Kunstgalerie geopend met voornamelijk werken uit de 19e en 20e eeuw. De galerie bevindt zich in het paleis van St. Michael en St. George, in de oostvleugel. Tegen een kleine vergoeding kun je hier naar binnen. Naast schilderijen uit de vorige eeuw, kun je hier ook werken uit de Middeleeuwen bezichtigen.

Byzantijns Museum

Het Byzantijns Museum biedt een mooie collectie 16e eeuwse Byzantijnse kunst, die is te bewonderen in de kerk Panagia Antivouniotissa. Maar liefst 100 iconen staan hier opgesteld uit de periode 13e tot en met de 17e eeuw. Vergeet vooral niet opzij en omhoog te kijken, want de muur- en plafondschilderingen zijn werkelijk waar schitterend.

Liston Esplanade

Het Liston is een plek waar vele bezoekers, modebewuste jongeren en inwoners samenkomen. Er bevinden zich hier diverse trendy terrassen en je kunt er urenlang rondslenteren. Liston wordt door velen ook wel als dé charmantste plek van de Middellandse Zee aangeduid.

De Esplanade bij Liston met arcades (boogjes) heeft een schitterende parkachtige omgeving. Een open park met fontein, enkele monumenten en een muziektent zorgen ervoor dat het, zeker in de zomermaanden, altijd gezellig druk is.

De oude en de nieuwe haven

Er bevinden zich in Kerkyra stad twee havens, de Paleo Limani en Nea Limani, ofwel de oude en nieuwe haven. De nationale en internationale veerboten komen en gaan voornamelijk in de Nea Limani.

Het Achilleion

Op 15 kilometer ten zuiden van Kerkyra, net buiten het dorp Gastouri is het Achilleion gelegen, het paleis van Sissi. Het Achilleion werd tussen 1889 en 1892 in opdracht van de Oostenrijkse keizerin Sissi gebouwd als zomerverblijf. Het mooie, grote paleis met zijn imponerende tuin is werkelijk een plaatje om te zien.

het karakteristieke Weense landgoed van Sissi