Je bent hier: Home > Corfu > Over Corfu > Bezienswaardigheden > Stranden

Stranden Corfu

Corfu kent verschillende stranden. De meeste stranden zijn voorzien van een mengeling van zand en kiezels of bestaan alleen uit kiezelsteentjes of zand. Op de meeste stranden vind je tal van faciliteiten, zoals op de stranden van Gouvia, Dassia en Kavos. Bovendien dragen vele stranden de blauwe vlag voor netheid. Het heldere water van de zee geeft het eiland niet alleen een uniek karakter, maar zorgt bovendien voor een gematigd klimaat en met op de heetste dagen een verkoelend briesje. Het is zodoende goed toeven op de stranden. We hebben weer een aantal mooie stranden voor je opgezocht.

Gouvia strand

Het strand van Gouvia is vrij kort en smal en is gelegen naast de haven. Op het strand worden ligbedden en parasols verhuurd en je kunt er bovendien ook waterskiën. Het is een levendige, niet al te grote badplaats waar je veilig kunt zwemmen. Gouvia strand draagt de blauwe vlag en voldoet daarmee aan strenge maatstaven, zoals schone zee, kust, toiletten, strandwachtposten en het goed behandelen van de natuur.

Dassia strand

Dassia, iets ten Noorden van Corfu Stad, is een kleine, maar populaire badplaats en heeft een lang en smal strand. Op het strand kun je diverse watersporten beoefenen, zoals waterskiën, snorkelen en waterfietsen. Het strand draagt voor netheid een ‘blauwe vlag’ en verhuurt ligstoelen en parasols.

kust Paleokastritsa noordwesten van Corfu

Ipsos & Pirgi strand

Ipsos is een toeristische en levendige badplaats en vormt een dorp met het iets hoger gelegen Pirgi. Vanwege de ligging, in een baai, is de zee hier vrij rustig. Het strand van Ipsos is lang, maar wel bedekt met kiezels. Ook Ipsos strand draagt de blauwe vlag.

Kavos strand

Het feestdorp Kavos, gelegen op het meest Zuidoostelijke puntje van Corfu heeft een schitterend zandstrand, dat ongeveer 2 tot 3 kilometer lang is. Op het strand zijn alle faciliteiten aanwezig. Van ligbedden en parasols tot aan het beoefenen van verschillende watersporten. Je kunt gemakkelijk de zee in gaan, omdat het strand geleidelijk afloopt in de zee. Met een beetje geluk geniet je bovendien van het uitzicht op het vasteland van Griekenland.

Korission meer

In het Zuidwesten van Corfu is het Korission meer gelegen. Het meer is 1 kilometer breed, ongeveer 5,4 kilometer lang en is gescheiden van de zee door een smalle strook duinen. Langs de duinen aan de zeekant, ligt het zandstrand van Halikounas. Er bevindt zich rondom het meer een mooi natuurgebied, dat als verblijfplaats voor veel zang- en watervogels dient.

In het meer zelf mag je niet zwemmen, maar iets verderop komen we de badplaats Agios Georgios tegen. Daar zijn lange zandstranden gelegen, een windsurfschool en een Splash (waterspeelplaats) voor kinderen. Op dit strand is parasailing mogelijk, maar je kunt ook gaan windskiën of catamaranlessen nemen.

Corfu strand