Je bent hier: Home > Corfu > Over Corfu > Corfu stad

Kerkyra (Corfu Stad)

Kerkyra, ofwel Corfu Stad is de hoofdstad van het eiland Corfu. In de stad is goed terug te zien dat hier door de eeuwen heen vele volken hebben geleefd. Zowel de Fransen en de Venetianen, als de Engelsen hebben hier hun sporen nagelaten. Dit is onder andere te zien aan het oude en het nieuwe Fort en de terrassen die naar de Rue de Rivoli in Parijs zijn geïnspireerd. Echter, Kerkyra is wel degelijk een echte Griekse stad, want pure authentieke sfeer proef je letterlijk in de talrijke cafeetjes en tavernen. De schilderachtige, compacte binnenstad zorgt zomers bovendien voor schaduw, vanwege de smalle straatjes. De oude stad is zodoende nooit echt warm!

Corfu stad

Het middelpunt van het eiland

Corfu Stad, Kerkyra vormt het middelpunt, het hart van het eiland. De stad is op een brede landtong gebouwd die uitsteekt in zee. Er is ontzettend veel te zien in deze boeiende stad. Van de diverse musea, kloosters en kerken tot aan de gezellige pleinen, de winkelstraten en de twee havens. Overal in de stad heerst gezelligheid en vanaf de knusse terrassen kun je urenlang mensen kijken of vissersbootjes bewonderen die af en aan meren. Daarnaast kun je vanuit de haven van Corfu stad zelf ook aan boord van een boot stappen om de natuur, de specifieke sfeer en de charme van het Griekse eiland op een geheel andere manier te ontdekken.

Park Esplanade

Absoluut één van de hoogtepunten in de hoofdstad Kerkyra is het park Esplanade. Dit park met boogjes (arcades) wordt wel één van de charmantste plekjes genoemd. Op de vele trendy, maar dure terrassen kun je heerlijk wat eten of drinken en je kunt er urenlang rond paraderen. Het park, met daarnaast een promenade vol sfeervolle barretjes, restaurantjes en terrassen, is een soort van ontmoetingsplaats voor bezoekers, de inwoners zelf en modebewuste jongeren. In de zomermaanden wordt het park eveneens gebruikt als muziekpodium, waar geregeld concerten worden gegeven. Zeker tijdens deze maanden zitten de terrassen rondom het park dan ook nagenoeg vol.

arcades Corfu stad Corfu kerk

Winkelen

Corfu Stad biedt een schat aan winkelstraten waar je uren doorheen kunt slenteren op zoek naar die ene hippe broek of dat onwijs leuke leren topje. Je vindt hier dan ook allerlei soorten winkels. Van winkels met beroemde kledingmerken en leren tassen tot aan de typische souvenirs winkeltjes. De Alexandrastraat is slechts een voorbeeld van één van de gezellige winkelstraten die zich bevinden in Kerkyra. Deze schitterende laan met veel bomen loopt bovendien door tot aan de zee en het San Roccoplein.

Corfu markt Corfu kerkyra