Je bent hier: Home > Corfu > Over Corfu > Cultuur

De cultuur van Corfu

Corfu mag dan bij uitstek een toeristeneiland zijn met zijn stranden, helderblauwe zee en swingende uitgaansleven, ook op het gebied van cultuur heeft het eiland veel te bieden. De karakteristieke bergdorpjes, de stokoude voertuigen, de kleurige klokken, de smalle straatjes en steegjes, de kerken en paleizen, je kunt over het hele eiland een flink portie cultuur snuiven. Hieronder volgt een beknopt overzicht.

The tempel van Saint George

In Kerkyra moet je zeker aan de westkant van het fort een kijkje nemen bij The Tempel van Saint George. Een opvallend gebouw dat regelmatig nog wordt gebruikt voor muziekfestivals, concerten en andere culturele zaken.

Peroulades

De mooie zandkliffen bij Peroulades zijn ook zeker een bezoekje waard. De smalle zandstrandjes en de steile rots met bovenop deze rots een Panorama restaurant, waarvandaan je een prachtig uitzicht hebt over de zee en enkele kleine eilandjes.

Paleokastritsa Achilleion

Paleokastritsa

Paleokastritsa is een echte publiekstrekker. De kenmerken van deze badplaats zijn de twee prachtige baaien, die zijn gescheiden van elkaar door een schiereiland met een klooster. Je kunt het klooster bezoeken en vanuit de haven een uitstapje maken per taxi- of excursieboot naar Paradise Beach, de kleine grotten en het blauwe oog.

Lefkimi

In het Zuiden van Corfu ligt het vissersplaatsje Lefkimi. Hier kun je op en top de Griekse sfeer opsnuiven, want veel toeristen kom je hier niet tegen. Wil je je dus een dag tussen de lokale bevolking van het eiland begeven, dan is het plaatsje Lefkimi hiervoor een uitermate geschikte keuze!

Analipsis

Het vroegere Kerkyra is ontstaan op het schiereiland Analipsis. Je vindt hier vele kloosters en kerken en de mooie villa Mon Repos. Alleen de tocht met het bootje naar dit kleine eilandje is al heel romantisch.

Traditionele Griekse avond

Wie echt wil ervaren wat de Griekse gastvrijheid nu werkelijk inhoudt, woont een traditionele Griekse avond bij. Een lekkere maaltijd vol hapjes en Korinthische gerechten, gecombineerd met Griekse muziek en lokale dansen, zorgen voor een op en top Grieks gevoel.