Je bent hier: Home > Kos > Over Kos > Bezienswaardigheden > Asfendiou

Asfendiou

Asfendiou ligt op een afstand van 14 kilometer van Kos-stad, in zuidwestelijke richting, aan de Dikeo berg. Asfendiou telt ongeveer 100 permanente inwoners. Volgens de geschiedenis had Asfendiou een opbloeiende tijd tussen 1850 en 1940. Dit kwam mede door de wijnbouw en olijvenoogst. Dichtbij Asfendiou liggen diverse mooie (kleinere) dorpen: Zia, Agios, Dimitrios, Zipari, Tiggaki, Linopoti en Lagoudi.

Asfendiou Ligging van Asfendiou op de kaart in Kos

In Asfendiou is het zeker de moeite waard om de Asomaton Taxiarchon kerk uit de 11e eeuw na Christus te bezoeken. Ook leuk om te bezoeken is de Agios Pavlos (St. Paul) kathedraal, net buiten het dorp. Als je naar de top van de Dikeos berg gaat, op ongeveer 840 meter hoogte, kun je de kleine kerk zien en prachtige foto's maken van het eiland.

Op ongeveer twee kilometer in zuidelijke richting, vind je het kleine dorp Zia met een fantastisch uitzicht. Zia is ook een trekpleister voor veel toeristen, Grieken die op vakantie gaan en lokale excursies. In Zia kun je souvenirs kopen en genieten van de Griekse keuken in één van de vele restaurants. Op weg naar het dorp zie je diverse (oude) kerken aan de voet van de Dikeos.

Eén kilometer westelijk van Asfendiou ligt Lagoudi met de Afio Ioanni kerk. Op een korte afstand bovenop een kleine heuvel is de kleine Profiti Ilia (Profeet Ilias) kerk. Mocht je het leuk vinden kerken te bezoeken, bezoek dan de Agios Ioannis Theologos kerk en de kleine Prophet Elias kerk.

Lagoudi met de Afio Ioanni kerk Verblijf Asfendiou

Het is mogelijk om in Asfendiou te verblijven. Je zwemt dan in de prachtige zee op het Tigaki strand.

Mocht je ziek worden dan is er in het dorp een dokter en een apotheek. Asfendiou is gemakkelijk te bereiken per bus, taxi, auto, motor of brommer.