Je bent hier: Home > Kos > Over Kos > Bezienswaardigheden > Tigaki strand

Tigaki strand

Het grote Tigaki strand, uitgestrekt over een gebied van 10 kilometer in lengte bevindt zich in een bekende toeristische trekpleister. Het strand is ongeveer 11 kilometer verwijderd van Kos stad en 7 kilometer noordelijk van Asfendiou. Het dikke en witte zand van het strand maakt een interessant contrast met de kleine, groene vallei achter het dorp. Voordat de toeristen deze uitstekende plek “ontdekten”, diende het strand vooral als toeristenplek voor de lokale inwoners, hoofdzakelijk die uit Asfendiou.

Meerdere grote en kleine hotels vanuit alle categorieën, studio's en appartementen zijn aanwezig op het strand en in de stad. De accommodaties zijn geopend van april of mei tot oktober en bieden een goede service en veel faciliteiten aan hun gasten. Dankzij deze voordelen en het mooie klimaat, is Tigaki een van de populairste bestemmingen op het eiland geworden.

Tigaki strand Tigaki strand

Zwemmen is goed te doen in het warme zeewater bij Tigaki strand. De zee is erg ondiep, wat het een ideaal strand maakt voor gezinnen met kleine kinderen, beginnende zwemmers of oudere mensen. Het strand is goed georganiseerd en behalve faciliteiten om te zwemmen en zonnebaden, zijn er ook veel watersporters te vinden. Windsurffanaten zullen deze plek aanbidden, terwijl ze surfen over de grote golven op de open zee.

Toegang van Kos stad is erg gemakkelijk met een lijndienst die bijna elk uur rijdt, per taxi of met de auto. Ook is Tigaki strand uitstekend aan te fietsen.