Je bent hier: Home > Kos > Over Kos > Bezienswaardigheden > Tigaki

Tigaki

Tigaki bevindt zich op 11 kilometer van Kos stad en op zo'n 7 kilometer noordelijk van Asfendiou. Tigaki heeft ongeveer 250 permanente inwoners. Het is een vakantie resort dat zich de laatste decennia sterk heeft ontwikkeld langs de lange stranden. Jaren geleden was de plek de favoriete vakantieplek voor de lokale inwoners. De omgeving van Tigaki is kalm en indrukwekkend met veel groen. De planten voegen kleur toe aan de omgeving en maken het een adembenemend gezicht.

Tigaki strand van Tigaki.

Er zijn veel alternatieven voor accommodaties direct aan de zee. Hoe meer je van het strand af gaat zitten, hoe rustiger de omgeving wordt. Tigaki is zo populair onder de toeristen omdat het rust biedt.

Eten en nachtleven

Het eten in Tigaki is goed: van verse vis uit de lokale haven tot Europese kost. Als je toch iets sneller wilt eten, dan zijn er zat snackbars en fast food restaurant die tot 's nachts geopend zijn. Veel winkels in Tigaki zijn in het centrum gevestigd en bieden veel variƫrende producten.

Een goed nachtleven in Tigaki is gegarandeerd, met de vele discotheken, bars en clubs, die door gaan tot in de vroege morgen.

Tigaki Strand

Bezoekers kunnen zwemmen, zonnebaden en watersport beoefenen aan het grote, zandige strand van Tigaki. De zee is kristalhelder en heeft meer dan eens een blauwe vlag gekregen. Niet alleen omdat het strand erg schoon is, maar ook voor de uitmuntende organisatie en de mogelijkheden die geboden worden aan zwemmers. De zee bij Tigaki is erg ondiep, dat het een ideale plek maakt voor gezinnen met jonge kinderen en mensen die niet zo heel goed kunnen zwemmen.

Tigaki strand. Tigaki

Ook fanatieke windsurfers zullen van deze plek genieten, terwijl ze surfen over de grote golven in de open zee. Kan je niet surfen? Een trainingscentrum is op het strand aanwezig!

Als je genoeg hebt van elke strand en zonnebaden, zijn er genoeg andere alternatieven. Zoals een wandeling in een van de omliggende steden (Asfendiou, Pili, Zipari).

Tagaki ligt op ongeveer 11 kilometer van Kos stad en op 15 kilometer van de luchthaven. Met een bus die bijna elk uur rijdt is Tigaki makkelijk met het openbaar vervoer te bereiken.