Je bent hier: Home > Kos > Uitgaan

Uitgaansleven Kos

Kos is een van de grootste eilanden van de Dodacanese, maar voor wat betreft het uitgaansleven staat Kos samen met Rhodos duidelijk op nummer één. Vooral Kos-stad is in de zomermaanden een stapparadijs. Het nachtleven op Kos kan je in één woord bruisend noemen!

Het nachtleven in de stad Kos speelt zich voornamelijk af rondom de haven, rond twee straten: Diakon en Nafklirou, alias de Grote Barstreet. Dit zijn twee straten die in een rondje lopen, met aan weerszijden tientallen kroegen, cafés, bars en clubs. Geen enkele club heeft dezelfde stijl- of muziekkeuze, dus er is voor ieder wat wils. De meeste bars zijn tot 02.00u 's nachts geopend.

Uiteraard tref je, net buiten de stad, ook verschillende nachtclubs aan en veel vakantieoorden hebben voor hun gasten een eigen nachtclub. De discotheken zijn tot de vroege ochtend geopend.

In het westen van Kos-stad, nabij de grote disco's, ligt de voormalige "kleine barstreet". Veel is daar echter niet meer van te zien omdat de meeste tenten daar inmiddels over de kop gegaan zijn. Wie van Hollandse gezelligheid houdt kan daar nog wel terecht bij eet- en feestcafé De Hoek van Holland. Elke woensdag- en zaterdagavond is het hier Hollandse avond.

Op Averof street heeft de nacht zijn eigen karakter. Bars, cafe’s, eetgelegenheden, griekse en buitenlandse muziek, elk met een eigen stijl, maar met hetzelfde recept van succes: een hoge amusementwaarde.

Enkele aanraders voor Nederlandse partyjongeren:

Hamam Club

Vroeger was dit een Turkse hamam (badhuis). Je staat hier dan ook te feesten tussen oude natuurstenen muren van de oude badruimtes. Naast internationaal bekende muziek wordt er hier ook Griekse muziek gedraaid. Het oriëntaalse decor en de comfortabele wegzaksofa’s maken van Hamam één van de meest chique bars van de stad.

Heart Rock Cafe

De Heart Rock Club is één van de hot spots in de Barstreet van Kos. De Heart Rock Club organiseert themafeesten als massive nights, rocket parties, ladies nights en het meest bekende feest Traffic Light. Op deze avond mag iedereen een kleur sticker uitkiezen: een groene sticker voor vrijgezellen, een oranje sticker voor twijfelgevallen en een rode sticker voor als je al bezet bent. Dit maakt het lekker gemakkelijk om iemand te benaderen. Deze club is vooral populair bij Engelsen jongeren. De muziek varieert van top 40 tot house. Best een leuke plaats voor een avondje uit, als je je niet teveel aantrekt van de feestende Engelsen.

Kalua

Kalua is een soort openluchtdiscotheek, zo’n anderhalve kilometer buiten het centrum. Deze buitenbar serveert een goede mix van muziek, waaronder R&B. Als het tijdens het begin van de avond te warm wordt, dan is er altijd nog het zwembad.

Fashion Club

De Fashion Club is één van de oudste nachtclubs van Kos, maar loopt nog steeds goed. De Fashion Club zit middenin Kos-stad, aan de rand van de haven, uitkijkend op het altijd gezellige en drukke Dolphin Square. Deze strak ingerichte club heeft vaak goede feesten of aparte thema-avonden, waarvan de Playboyavond van ‘disco Playboy' (oude naam) een regelmatig terugkerende avond is. Van 19.00 tot 22.00 is het happy hour. Je kan dan heerlijk zitten op het terras en kijken naar modeshows die worden uitgezonden op schermen.

Charisma

Charisma is een trendy club met relaxte loungebanken op het terras. Je kunt hem niet missen, want als je de Grote Barstreet inloopt, ligt hij gelijk aan je rechterhand.

The Cactus

Cactus Saloon aan het einde van de Grote Barstreet is populair bij het Nederlandse publiek. Er is een binnenbar en een terras met een mooi uitzicht. Op de bar dansen is bij De Cactus meer regel dan uitzondering.

De Camel Bar

The camel bar is één van de bekendste Hollandse feestcafé's in Kos-stad. Beroemd én berucht vanwege de thema-avonden, waaronder de wekelijkse cocktailparty. Het personeel is allemaal Nederlands, dus je bent stiekem ook nog een beetje thuis... Een leuke bar aan de haven met genoeg sfeer en feestvierende mensen.

Saloon Tex

Saloon Tex heeft een karakteristieke ronde bar en een gevarieerd muziekaanbod; van R&B tot Top 40 muziek. Je vind Saloon Tex in de bekende Barstreet. Buiten heeft men een leuk terras dat Hollandse Hoek heet. Je zult hier naast Nederlanders ook Engelsen en Scandinaviers vinden. Vandaar dat het personeel ook vanuit verschillende landen afkomstig is.

White Corner

In het hart van de barstreet ligt de White Corner Club. Een leuke club waar je kunt genieten van één van de vele cocktails die op de kaart staat. Bekend is de vissenkom vol met exotische drankjes. Daarnaast heeft men elke avond een lasershow en kun je de hele nacht dansen op de beste muziek.

West Bar

De zomer van 1997 was het eerste seizoen van de West bar, en sindsdien zijn ze uitgegroeid tot een bekende en populaire bar in de Barstreet in Kos-stad. West heeft ook een strandcafé waar je lekker kunt eten.

Jackson’s

Jackson's is zowel een restaurant als een club en is gelegen aan het begin van het populaire jongerenstrand Lambi. Jackson's heeft een Amerikaanse uitstraling. Naast een enorme gezelligheid binnen en een uitgebreide menukaart heeft Jackson's de beschikking over een eigen strand.

Harem

Harem ligt tussen Lambi en Kos en is ingericht als een harem. Kleurige gordijnen, fluwelen kussens, sfeervolle verlichting en er wordt goede muziek gedraaid. U kunt kiezen tussen een kussen op de grond en het meer traditionele zitten op een stoel. Uiteraard heeft de Harem ook een buitengedeelte bij het strand.

Tropical Club

Een geweldige bar voor overdag naast Heaven in Lambi. Draait de hele dag goede muziek en is redelijk relaxt. De temperatuur stijgt gedurende de avond naarmate er meer mensen komen om hun avondje uit te vieren.

Heavan Club

Heaven Club in Lambi ( Zouroudi Coast) is een Oase, mede door het zwembad in het midden van de ruimte. Hier treft u bezoekers aan van elke leeftijd, genietend van de verbazingwekkende muziek van professionele DJ’s.

Mylos

In hetzelfde gebied is ook Mylos te vinden, een strandbar met een unieke stijl, haast in de zee, met de oude watermolen die opvalt in de omgeving en het handelsmerk draagt. Er komen ook veel locals bij Mylos, waar je in een ontspannen atmosfeer van je drankje kan genieten. Na middernacht begint het wilde feest, wat doorgaat tot zonsopgang.

Waar je ook heengaat, het nachtleven van Kos is iets wat je je altijd zult herinneren!